Örnek Resim
nakliyat nakliyat
Alanya Otobüs Reklamları
Bodrum Sonsöz

Filenin Sultanları Tarih Yazdı! Çin’i Deviren A Milli Kadın Voleybol Takımımız 1 Numaraya Yükseldi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin‘i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupayı aldı. Yapılan oylamalarla “Milletler Ligi’nin en değerli oyuncusu” Melisa Vargas seçildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli de şampiyon oldukları için çok gururlu olduğunu vurgulayarak, “Her başantrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bu hedef için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular olağanüstü. Federasyonumuz çok iyi. Şu an bu şampiyonluğu kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık” dedi.

FİLENİN SULTANLARI, ABD’nin Teksas eyaleti Arlington kentindeki organizasyonun finalinde Çin’le karşılaştı. Rakibini 25-22, 22-25, 25-19, 25-16’lık setlerle 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

AA-20230717-31695644-31695640-FIVB_MILLETLER_LIGINDE_SAMPIYON_OLAN_FILENIN_SULTANLARI_KUPAYI_ALDI

Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan başantrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı. Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaptan Eda Erdem Dündar’ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular, salonda büyük sevinç yaşadı. Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.

Yapılan oylamalarla “Milletler Ligi’nin en değerli oyuncusu” Melisa Vargas seçildi.

Ligin rüya takımında ise “en iyi orta oyuncu” Zehra Güneş, “en iyi libero” Gizem Örge, “en iyi pasör çaprazı” Melisa Vargas yer aldı.

AA-20230717-31695644-31695641-FIVB_MILLETLER_LIGINDE_SAMPIYON_OLAN_FILENIN_SULTANLARI_KUPAYI_ALDI
AA-20230717-31695644-31695642-FIVB_MILLETLER_LIGINDE_SAMPIYON_OLAN_FILENIN_SULTANLARI_KUPAYI_ALDI

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok emek vererek bu ülkeye layık olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Üstündağ, “Türkiye’nin 100. yılında bu kupayı kazandık. Milletler Ligi’nin şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldik. Bu kolay değil. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Camiamla ve ülkemle gurur duyuyorum. İnşallah bunun devamı gelecek.” diye konuştu.

AA-20230717-31695644-31695643-FIVB_MILLETLER_LIGINDE_SAMPIYON_OLAN_FILENIN_SULTANLARI_KUPAYI_ALDI

Kupayı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere armağan eden Üstündağ, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tebrik mesajı yayımlarken Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Milletler Ligi’nin şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldik. Bu kolay değil” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli de şampiyon oldukları için çok gururlu olduğunu vurgulayarak, “Her başantrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bu hedef için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular olağanüstü. Federasyonumuz çok iyi. Şu an bu şampiyonluğu kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık” dedi.

Kaynak: mynet

Filenin Sultanları Tarih Yazdı! Çin’i Deviren A Milli Kadın Voleybol Takımımız 1 Numaraya Yükseldi…
Örnek Resim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yat
Örnek Resim
Giriş Yap

Bodrum Sonsöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin